Marokko & Abrikoser

Denne ret er fuld af Marokko – sød, spicy og fuld af dufte og smagsindtryk. Den kan laves med både lam og oksekød.

Ingredienser:

  • 700 g magert lam/oksekød i tern
  • 3 fed pressede hvidløg
  • saft fra 1 appelsin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld hakket frisk koriander
  • 1 håndfuld hakket frisk mynte
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk friskrevet muskatnød
  • 1 løg skåret i tynde skiver
  • 150 g tørrede abrikoser – gerne usvovlede
  • 50 g tørrede dadler grofthakkede
  • 5 dl bouillon
  • salt & peber
  • ristede sesamfrø

Bland lammekød, hvidløg, appelsinsaft, 2spsk olivenolie, koriander, mynte, spidskommen og muskatnød sammen i en skål og lad det marinere natten over. Kom abrikoser i en lille skål, dæk dem til med vand og lad dem ligeledes stå natten over.

varm olie i en stor gryde og svits løgene for svag varme. Tag dem op og kom det drænede kød i og brun det hurtigt. Kom marinaden fra kødet i, sammen med abrikoser med vandet, dadler, bouillon, løg, salt og peber. Koges op og lad det herefter simre i mindst en time, eller indtil at kødet er helt mørt. Tag evt låget af det sidste stykke tid, det giver saucen lov til at koge ind. Drys med ristede sesamfrø.

Spis med paleobrød og taboulé – som kommer i morgen…

Marokko & lam   Marokko & lam