Paleo burger

– Nem at lave og smager himmelsk. Du kan lave mange varianter – spicy, kylling, fisk eller bare helt klassisk.. Det eneste der er anderledes er brødet som skiftes ud. Og her er der igen masser af muligheder. Længe leve paleo!

Ideer til bolle:

  • Knoldselleri – skræl og skær sellerien i skiver på ca 5mm. Kom dem på en olieret pageplade med bagepapir og vend dem rundt så olien kommer på begge sider. Krydres med salt, peber og evt chili. Bag dem ved ca 170c indtil de er møre når de stikkes i.
  • Svampe – køb nogle lækre store Portobello svampe og rens dem godt med en børste. Varm olie i en pande og pres et fed hvidløg heri. Når panden er meget varm, kommes svampene på. Drys med groft salt, peber og timian. Vend dem rundt indtil de er grillede.

Ideer til bøffen:

  • Oksekød – Køb noget lækkert hakkekød og bland det evt med dine yndlings spices og friske krydderurter. Steg på panden i ghee. Pas på med at den ikke får for meget. Der er intet mere trist end en tør bøf i burgeren..
  • Kylling – Marinér kyllingebryst i fx kokosolie, citron, rosmarin, salt og peber natten over. Flæk kyllingebrystet og vend det i sesamfrø. Steg kyllingebrystet i kokosolie samt evt citronsaft.
  • Laks – vend laksen i olie og derefter i sesamfrø. kom evt salt & peber i sesamblandingen. Steg i olie og citronsaft.
  • Svinekød – rester af pulled pork

Tilbehør:

  • Guacamole – Køb modne avocadoer, mos dem og tilføj citronsaft, presset hvidløg, salt, peber og chili
  • Salsa – finthak cherrytomater, peberfrugt og rødløg. Bland sammen og fjern det meste af juicen. Smag til med salt, peber, chili, kokosblomst sukker/dadelpuré. Salsaen kan også laves ved at koge det hele op, og lade det køle ned igen, men den første version er lynhurtig at lave hvis man ikke har så meget tid, dog er den bedst hvis den får lov at trække i mindst et par timer.
  • Frisk ananas, mango, syltede kæmpeagurker, rødløg, comté 12+ mdr..

Burger poulet   Burger knoldselleriBurger svampe   Burger med frites