Krydret julekage

– skøn krydret og luftig kage, med masser af smag og tekstur som var den bagt med hvedemel. Den ligger til gengæld mindre tungt og du kan komme nødder og frugter i efter eget valg. Opskriften passer til en randform men er også helt fantastisk som muffins.

Lige en vigtig detalje.. Man skal være meget super forsigtig med at vende ingredienserne i æggehviderne og æggene må helst ikke være for kolde.

Ingredienser:

  • 6 store æg (eller 7 mellem)
  • 120 g kokosblomstsukker
  • 200 g mandelmel
  • skal fra 1 økologisk citron
  • 2spsk stødt kanel
  • 4spsk husk fibre
  • 1tsk stødt nellike
  • 1tsk stødt kardemomme
  • 2tsk stødt allehånde
  • 2tsk ren vanille (ikke sukker)
  • 1,5tsk soda eller natron
  • 1knsp salt
  • 40 g kastanjemel
  • 400 g kogt græskarkød
  • 1-2 håndfulde tørret frugt og eller nødder

Smør formen meget grundigt med klaret smør eller olie. Bland de tørre ingredienser – mandelmel, citronskal, kanel, husk, nellike, kardemomme, allehånde, vanille, natron og salt sammen i en skål. Pisk æggehviderne meget stive og kom sukkeret i lidt ad gangen. Vend et æg i ad gangen og rør forsigtigt rundt. Kom herefter de tørre ingredienser i æggemassen, lidt ad gangen og vend forsigtigt. Vend til sidst kastanjemel og græskarpureen i sammen med de tørrede frugter og nødder. Bag kagen ved 170c. i en time (eller 30 min hvis du laver muffins). Efter 40 min i ovnen dækkes kagen til så den ikke bliver brændt. Når kagen er færdig, vendes den ud på en rist hvor den køler af. Strø eventuelt med fintmalet kokosmel og kanel og pynt med nødder og bær. Jeg kom rosiner og udstenede kirsebær i min version og det smager himmelsk.

Kagen holder sig fugtig i mange dage og smager bedst en dag efter at den er bagt.

Krydrede julemuffins   Krydret julekageKrydret julekage   Krydret julekage