Paleo pizza

– en ret man aldrig kan blive træt af, da den kan varieres i een uendelighed, både topping og ingredienserne i “dejen” kan skiftes ud. Denne pizzaopskrift er derfor ideel hvis køleskabet skal tømmes..

Bund til en bageplade:

  • 500 g gulerod
  • 500 g knoldselleri
  • 100 g mandelmel
  • 6 æg
  • salt & peber

– Grøntsagerne kan skiftes ud med hvidkål, broccoli, persillerod, pastinak, sød kartoffel etc etc.

Riv grøntsagerne groft eller fint og pres væden ud. Bland med æg, mandelmel salt og peber til en ensartet masse. Kom olieret bagepapir på en bageplade og fordel “dejen” her på. Tryk massen godt sammen og helt ud i hjørnerne. Bag i ovnen ved ca. 170c i ca 45min. Vend bunden ud på en bagerist og fjern forsigtigt bagepapiret. Bag derefter bunden yderligere på risten ved ca. 250c. i ca. 15min. eller indtil den er sprød. Lad den køle lidt inden fyldet kommes på.

Fyld:

  • en god tomatsovs
  • gruyère eller comté 12+ mdr – option
  • kyllingebryst stegt i karry
  • rødløg
  • frisk ananas
  • tomater
  • basilikum

Lav en god og simpel tomatsovs af løg, hvidløg, hakkede tomater, oregano og lad den simre et par timer. Kom kokosolie og karry på en varm en pande og steg skiveskåret kyllingebryst. Steg det kun nogle minutter på hver side så det ikke bliver tørt efter en tur i ovnen bagefter.

Fordel tomatsovs på pizzabunden, herefter ost, kylling, løg, ananas og tomater. Bag i ovnen ved ca 220c i ca 10-15min til osten er smeltet eller tomaterne har fået farve. Kom frisk basilikum på.

Pizza   PizzaPizza   PizzaPizza   Pizza