Chokolade trøfler

– og dadler…

  • 340 g udstenede dadler (Iranske, saftige)
  • 150 g ristede mandler  – ristningen fremhæver smagen
  • 2 spsk kakao – brug en god kvalitet
  • 25 g kokosmel
  • 2 spsk kokosolie eller anden nøddeolie
  • 1/2 tsk vanillepulver (jeg bruger en vanillestang)

God mørk chokolade min. 75%

Det hele kommes i en foodprocessor indtil teksturen på blandingen er ensartet. Jeg ælter det også lidt selv.. Rul derefter massen til små kugler eller stænger. Kom dem på køl. Smelt chokoladen i et vandbad, pas på at det ikke bliver for varm. Dyp en kugle ad gangen med en gaffel eller tandstik, afdryp og lad dem tørre på speciel rist eller bagepapir. Kom fx bagepapir rundt om et skærebræt der passer ind i køleskabet. Herefter er det nemt at komme trøflerne på køl. Når de er helt kolde kommes de i lufttætte bøtter.

Trøflerne kan også vendes i kakaopulver, kokos eller bare spises som de er.. Og så laver jeg altid dobbeltportion…

Chokoladetrøfler   Chokoladetrøfler