Mayo

Basisopskrift til en god mayo der kan krydres efter behov – klassisk mayo med estragon til fritter, med røget paprika og chili til en texas burger eller med masser af hvidløg og citron som en aïoli til fish & chips..

til ca. en halv liter:

  • 3-4 dk god, neutral olie. Jeg foretrækker macadamia eller avocado olie (avocado olien giver grøn mayo)
  • 2 æggeblommer
  • salt
  • citronsaft og evt. skal
  • 1 spsk dijon sennep

Herefter er det helt op til dig at customize mayoen så den passer til din ret. Måske med hvidløg og estragon, chili og røget paprika eller med friske krydderurter og havsalt.

Sørg først for at alle ingredienser har den samme temperatur. Mix æggeblommerne til de er lyse. Hæld derefter olien i langsomt og i en tynd stråle mens du pisker. Når mayoen har den ønskede konsistens, blandes de øvrige ingredienser i mens du smager til. Citronsaften gør mayoen tyndere så pisk den bare ret tyk. Kom den på køl.

Enjoy

mayo   burgermayo