Rugbrød

– på stenaldersk

Brødet her har meget smag, er blødt og fuld af frø og nødder – det har bid som et traditionelt rugbrød, noget man ofte kan savne i paleolivet. Pas dog på med mængderne hvis du vil holde vægten. Selvom brødet inderholder det gode fedt fra nødder og frø, så er det ret kalorieholdigt.

Ingredienser til en rugbrødsform:

  • 300 g revet gulerod
  • 300 g kastanjemel
  • 200 g græskarkerner
  • 150 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 300 g hasselnød, mandel og pekan (100 g af hver)
  • 1 håndfuld gojibær eller evt rosiner – valgfrit
  • 2 tsk salt
  • 5 dl vand
  • kokosolie til formen

Bland de tørre ingredienser og tilsæt vand. Bland det hele godt og kom dejen i en smurt form. Glat overfladen med en våd dejskraber og strø med dit favoritfrø – nu også med rim.. Bag brødet i ca. 60-70min ved ca. 180c. Tag brødet ud af formen med det samme og afkøl på en rist.